DJl Zenmuse X5R ve Inspire 1 Raw

Artık drone denilince akla DJI gelmesi muhtemel. Bugün sizler için DJI’nın iki özel sürümü olan Zenmuse X5R ve Inspire 1 Raw modellerini inceledik. Biz özelliklerini ve performansından bahsedelim sizde size uygun olanını seçin.

DJl Zenmuse X5R ve Inspire 1 Raw

İlk olarak Zenmuse X5R ile başlayacak olursak bizim için en önemli özellik diyebileceğimiz alt tarafında bulunan kamerasının lensinin değiştirilebilir olması ve bizim ihtiyacımıza göre ve teknoloji ilerledikçe daha yüksek performanslı bir lens takılabilmesi. Şunu da söylemekte fayda var şuan ki kamerası 4K çekim yapabiliyor. Yani bu sizi uzunca bir kaç yıl daha idare edebilir.Her zamanki gibi bize iki farklı seçenek sunan DJI profesyonel ve normal kullanıcıları ayırmak için de iki farklı şekilde üretim yapmış. Arasındaki fark ne diye sorarsanız sadece kamera desek yeridir. Çünkü batarya konusunda bir üç dakikalık değişim kameranın yanında pek göze de batmayacaktır. Profesyonel sürümünde 4K kamera mevcutken normal sürümünde 1080p kamera muvcut. Fiyat farkıda az denemeyecek seviyede diyebiliriz.

DJl Zenmuse X5R ve Inspire 1 Raw.

Şimdi ise Inspire 1 Pro Raw hakkında bilgi verecek olursak sadece bu sürüme ait bir özellikse tek ve çift kumanda kullanılabilmesi. Bunun yanında şarj konusunda da bir hayli tasarruflu olan Inspire 1 pro sizi havada uzun süre asılı bırakmayı sağlayacaktır. Özellik bakımından birbirlerine benziyor gibi görünseler de bu model titreşim emici konusunda çok iyi diyebiliriz. Mesela rüzgarlı bir havada bile olsanız drone sabit kalmayı başarıyor ve size eşsiz bir görüntü veriyor.

DJl Zenmuse X5R ve Inspire 1 Raw...

Corby Leason ls-126 İnceleme

Drone modellerininden en ucuzu da diyebileceğimiz Corby Leason ls-126 ürün incelemesiyle karşınızdayız.

İlk olarak kimler almalı konusuna gelecek olursak drone’a fazla ayıracak bir bütçeniz yoksa ve resimlerde, videolarda çokta fazla bir kalite de beklemiyorsanız tam size göre bir drone. Fiyat konusuna gelecek olursak 130 TL gibi bir fiyata çok rahat buluna biliniyor.

Çin’de üretimi sağlanan bu drone Türkiye’ye de ucuza geliyor. Fakat ucuz olmasına karşın drone’lar da bulunan birçok özelliğin daha ilk seviyesi diyebileceğimiz bir drone bu. Yani şöyle açıklamak gerekirse yaklaşık bin liraya alacağımız bir drone havada yirmi beş, otuz dakika kalabiliyorken bu drone maksimum sekiz, on dakikaya kadar çıkabiliyor.

Corby Leason ls-126 İnceleme

 

Sensör açısından da pek fazla bir özelliği bulunmuyor. Şuan piyasaya çıkan modellerde otomatik kontrol ve havalanma seçenekleri bile mevcutken Corby Leason ls-126 modelinde sadece sizin kontrolünüzde kullanım olanağı var. Tabi hasar konusuna da gelecek olursak çarpma anında eğer sert bir çarpmaysa drone’unuz hasar alacaktır. Büyük ihtimallede çalışmayacaktır. Yeni modellerde ise çarpma esnasında drone kendi kendine fren yapabiliyor ve olası çarpmayı önceden engelleyebiliyor. Bunun dışında kendinizi uçuşa ve fotoğraf çekmeye kaptırır ve o esnada sarjın bittiğini farkketmezseniz drone’unuz yere çakılacaktır.

Corby Leason ls-126 İnceleme..

Kısaca özetlemek gerekirse fazla bir para vermek istemeyen fakat drone sahibi olmak isteyen kişilerin alabileceği bir drone. Zaten ucuz olması da en ilgi çekici yanlarından bir diğeri.

DJI Phantom 3 İncelemesi

Hayatımıza henüz yeni yeni girmeye başlayan drone’lar henüz yeni olmalarına rağmen iyice geliştiler. DJI Phantom bu sefer üçüncü serisiyle karşımıza çıktı.

İki farklı kesime hitap etmeye çalışan DJI bu sefer de geleneğini bozmayarak Professional ve Advanced sürümleriyle normal ve profesyonel kullanıcıları ayırmayı hedeflemiş. İkisi arasında gözle görülür bir fark diyebileceğimiz bir tek Advented modelinde 4K özelliğinin bulunmaması. Gerçi bu işi profesyonel anlamda zaten yapmayacaksanız pek işinize de yaramayacaktır. Çünkü 4K demek bir o kadar da micro sd kartta yer işgal etmek demek. Normal bir kameranın ile 4K bir çekim yapan kamera arasında videoyu kayıt etme alanı açısından dağlar kadar fark var dersek yanlış olmaz.

DJI Phantom 3 İncelemesi

Professional ve Advanced modellerinden bir diğer fark ise profesyone modeli Advanced modelinden bir hayli pahalı olması.

Ama genel olarak konuşmak gerekirse fiyat ve performans açısından çok uygyn bir drone diyebiliriz. 360 derece dönebilen bir kamerası ve çift kumanda ile kontrol imkanı sağlaması bizim birçok işimize yarayacağı kesin.

Wifi ile görüntü aktarılabilen bu drone wifi dışında usb bellek ile de görüntü aktarımı sağlayabiliyor. Kumanda olarak ise önceki modellerinden pek fazla bir farkı yok diyebiliriz.

Kamera özelliğine gelecek olursak 1080p çekim yapabilen Advanced ve 4K çekim yapabilen profesyonel sürümleri mevcut demiştik. Ve yine önceki modellerle aynı 12 megapiksel kameraya sahip ve kameranın resim formatları jpg ve raw şeklinde çekebiliyor.

Yuneec Typhoon Q500 4K Drone İncelemesi

Başlangıç seviyesinde ki pilotlar için en ideal diyebileceğimiz Yuneec Typhoon Q500 drone modeli eğer daha önce uçurma konusunda pek bir deneyiminiz yoksa ilk olarak tercih listenize eklemeniz gereken drone’lar arasında.

Kutu içeriğine gelecek olursak 1080p HD kamera, 2 adet pil, Şarj cihazı, 8GB micro SD kart ve bunlara ek araç şarj cihazı da yanında gelmekte.

Yuneec Typhoon Q500 ile çok güzel bir uçuş keyfi sürebilirsiniz. 12 megapiksel, 1080p / 60fps kamerası sayesinde çok net fotoğraflar ve gayet akışkan videolar çekebileceksiniz.

Yaklaşık olarak 25 dakika kadar havada kalabilen ve çekim yapabilen drone modeli diğer modellere göre ortalama aynı süre havada kalabiliyor. Zamanla bu havada kalma süresi en az bir saat gibi bir sürenin üzerine çıkmasını bekliyoruz umarım Yuneec mühandisleri bizi yanıltnayarak tez zamanda bunu da başarabilirler.

 

Yuneec Typhoon Q500 4K Drone İncelemesi

 

Rüzgarlı havalarda bile çok iyi tutuş sağlayan Yuneec Typhoon Q500 drone’u ani rüzgarlarda bile sizin işinizin veya zevkinizin kaçmasını engelleyecektir. Ağırlığı 1130g olan drone uçuş olarakta bize üç seçenek sunmuş durumda.

İlk olarak akıllı uçuş sayesinde bizim bir duvara yada başka şeylere çarpmadan yükselmemizi sağlayabilir. İkinci olarak ev modu olarak bir uçuş seçeneği bulunuyor. Bu seçenekte ise drone daha yavaş hareket ederek evin köşelerine çarpmamızı engelliyor. Son olarak geniş açılı uçuş seçeneği muvcut. Adından da anlaşılacağı gibi bu seçeneği dışarda geniş bir açı çekerken kaydedebilirsiniz.