Apple Tablet Modelleri

Bugün sizler için Apple tablet modellerini inceleyeceğiz. İlk olarak tabletlerin en büyüğü ve en gösterişlisi olan 12.9 inç iPad pro‘ yu sizler için bi göz atalım.

Renk seçenekleri olarak Gümüş, Uzay grisi ve Altın renklerinden tercihinizi yapabilirsiniz.

Kapasite olarak 32, 128 ve 256 gb olarak üç seçeneğiniz mevcut.

Boyutu adından da anlaşılacağı gibi 12.9 inç, ağırlığı ise boyuna göre gayet hafif olarak sadece 713 gram.

Apple bütün iPad’lerinde olduğu gibi Retina ekran kullanıyor

Ekran çözünürlüğüne gelecek olursak 2732 x 2048 px çözünürlüğe sahip ve 264 ppi değerinde. Parantez açmak gerekirse mükemmel bi ekran diyebiliriz.

Üçüncü sınıf A9X çip kullanıyor ve bu aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi oyunlarda netlik ve performan açısından önemli bir yer tutuyor.

Şimdi kamerasından bahsedecek olursak 8 megapiksellik ve ƒ/2.4 diyafram aralığı sayesinde arka arkaya sürekli çekim yapabilir. 1080p video kayıt yapabilme özelliğine sahip olan iPad pro sizin anılarınızı ölümzüzleştirmek için birebir diyebilirim

 

 

apple tablet modelleri

 

Şimdi iPad pro’nun bir küçüğü diyebileceğimiz 9.7 inç iPad pro‘dan bahsedelim.

Performans açısından nerdeyse en üst sırda olan iPad diğer modellerinden kamerasının biraz daha iyi olması dolayısıyla tercih edilebilir. Diğer özellikler üsttede yazdığımız gibi 12.9 inç’lik iPad ile aynı diyebiliriz.

iPad mini 4 ve iPad mini 2 modellerine gelecek olursak ikiside 7.9 inç’lik bir ekran kullanıyor. İşlemcileri ve çip açısından diğer modellerinin biraz daha altında kalan mini 4 ve mini 2 size yüksek performanstan biraz mahrum bırakabilir.

7 Inch Tablet Modelleri

Herkesin rahatlıkla taşıdığı 7 ınch tabletlerden birkaçını sizin için derledik. İlk olarak Samsung Galaxy Tab E T560 modelinden bahsedelim. Fiyat olarak yaklaşık değeri 600 tl olan Tab E modelimiz orta seviye tabletler arasında. 8 gb hafıza ve 1.3 GHz işlemci hızına sahip. Ram miktarı ise 1.5 gb işinizi normal bi seviyede göreceğinize emin olabilirsiniz. Ekran 9.6 inch’e sahip olması ve 1024 x 768 çözünürlüğe sahip olması fiyatının bu denli rakamlara ulaşmasının en büyük sebebi diye düşünüyorum. Son olarak android sürümünüde söyleyip diğer modelimize geçmek istiyorum, Android OS 5.0 Lollipop. Resmini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

7 ınch tablet modelleri

Piranha Zoom 4 Tab’ in içeriğine gelecek olursak. 8 gb hafıza, 1.2 GHz işlemci hızı ve 1 gb ram kullanmakta. Android sürümü Android 5.1 olan Piranha Zoom 4 Tab’in 1024 x 600 ekran çözünürlüğüne de sahip. Fiyat olarak rakiplerini kat kat geride bırakıp zirveye oturan Piranha Zoom 4 Tab 130-150 arası fiyatı değişmekte.

7 inç tablet

Casper Via T27 Tablet PC.  Fiyat bakımından 200 tl’nin biraz üzerinde olan tablet 16 GB hafıza ve 1.33 GHz işlemci hızına sahip ve işlemci olarakta Intel Atom Z3735G kullanıyor olması sizi normalin biraz altında bırakabilir. Ekran çözünürüğü olarak 1024 x 600 piksellere sahip. Zaten konuda da belirtildiği gibi 7 Inch’den bahsettiğimiz için bu pikseller size o kadar da düşük gelmesin bence. Son olaarak android sürümüne gelecek olursak Android 4.4 sürümünü kullanıyor.

7 ınch tabblet

Apple iPad Air 2 İncelemesi

iPad Air 2 zaten çok iyi tabletlerin adeta atası denebilecek düzeyde. Gayet iyi piksellere sahip ekranı, geliştirilmiş işletim sistemiyle uzun süre zirvede kalmaya devam edecektir. Kimler almalı konusuna gelecek olursak iyi bir tablet isteyen herkesin alabileceği bir tablet. Şimdi de tabletin inceleme kısmına gelelim

Bir önceki modelinden daha ince ve daha kibar olması gözümüzden kaçmadı açıkcası. Bunun yanıında performansıylada sizi şaşırtabilir. iOS 8.1 işletim sistemini kullanıyor ve Apple A8X işlemcisi ile sizi menü geçişlerinde yada oyunlarda zirveye çıkaracaktır. Bunlara ek 1.5 GHz işlemci hızıda Apple farkıyla hızına hız katacaktır.

Ekranına gelecek olursak 9.7 inç lik bir ekran kullanıyor ve ekran çözünürlüğü 1536 × 2048 px sahip olması sizin pikselleri ayırt etmenize olanak bile sağlamıyor.

2 gb ram miktarına sahip olması güzel fakat 16 gb hafızaya sahip ve micro sd kart seçeneği yok. Bu şu anlama geliyor çok fazla film yada kitap okurum diyorsanız fazlasıyla yer sıkıntısı çekebilirsiniz.

Birazda kamerasından bahsedecek olursak önde ve arkada olmak üzere iki adet kamerası bulunuyor. Ön kamerası normal yani tabletler arasında normal denecek düzeyde 1.2 MP’lik kamera kullanıyor. Fakat arka kamerası gayet yerinde olup ön kameranın açığını kapatıyor. 8.0 MP arka kameraya sahip olan Apple iPad Air 2 sizin güzel anlarını net bir şekilde ölümsüzleştirmenizi sağlıyor.

Wifi, 3g ve hatta 4g (LTE) özelliği de bulunuyor. Fakat NFC özelliği yok. Fil ömrü 10 saat olan Apple iPad 2 169 × 240 × 6.1 mm boyutlarına sahip ve sadece 437 gr ağırlığında bulunuyor.

Bu size biraz pahalı gelirse bunun en yakın alternatifi olarak tabikide Apple iPad Air’i öneririm

10 Inch Tablet modelleri

Bu yazımızda sizlere 10 Inch tablet modellerinden birkaçını tanıtacağım. İlk olarak Hometech İdeal 10S modelinden bahsetmek isterim. İntel Atom kullanan Hometech SoFIA x3 C3230 RK Quad Core işlemci modeli ile sizin karşınıza çıkıyor. 1.2 Ghz işlemci hızına sahip ve 1 gb ram miktarına sahip. Gerçi şu zamanda bunlar size biraz az gelebilir fakat 16 gb disk kapasitesi ve Android 5.1 Lollipop yani son android sürümüne yakın bir android kullanması işinize fazlasıyla yarayabilir. 5 megapiksellik kamera çözünürlüğüne sahip Hometech SoFIA x3 240 x 154 x 10,6 mm ebatlarına sahip. Ekran çözünürlüğünden basedersek 1280 x 800 px ekrana sahip. Aslına bakarsak bu ekranın normal bi şekide oyunları ve filmleri izlemenize olanak sağlıyor.

10 Inch tablet inceleme.

Midbook Plus 10” ürününü inceleyecek olursak 10 Inch ekrana sahip ve fiyat açısından bizi şaşırtan bir ürün aslında. Kamerasının 0.3 megapiksel olması üzücü fakat arttırabilir belleği olması ve android’in son sürümü olan Android 5.1 Lollipop kullanıyor olması sizi mutlu edecektir. işlemci modeline gelecek olursak A33 Quad Core işlemcisini kullanıyor ve 1 gb ram’a sahip. Performans özelliklerinin sonuna gelecek olursak 1.2 Ghz hıza sahip ve eğer siz oyuncuyum diyorsanız bu size yeteceğini pekte düşünmüyorum. Ekran çözünürlüğüne gelecek olursak 1024 x 600 px’lik bir ekrana sahip ancak ekranın 10 Inch olduğunu düşünürsek pikselleri saymazsınız umarım. Fakat bütçeniz fazla değil ve büyük ekranlı bir tablet arıyorsanız doğru tableti buldunuz demektir.

10 Inch tabletler

iOS ve Android Farkları

Bu yazımızda sizlere iOS mu yoksa Android mi sizin için daha uygun, farkları neler avantajları ve dezavajları hakkında bilgi vereceğiz.

 

ios vs android

 

Telefon ve tabletler bi yana hesap makinesinde dahi bi işletim sistemi vardır. Tabi hesap makinesine geliştirilen işletim sistemi ile telefona geliştirilen işletim sistemi arasında büyük fark var ama mantık hep aynı.

 

iOS 8.4

 

Öncelikle ios’tan bahsedecek olursak ios android gibi açık bir sistem kullanmıyor yani programları içeriği her ne olursa olsun kendi yapıyor, Android ise herhangi biri dışardan program üretip androide koyabiliyor bu bir nevi casusluk, telefonları başkası tarafından izlenmede olabilir. Ama iOS’un bu dışa kapalılığı hep iyi yönden bakmamak lazım mesela dışardan mp3 veya iOS olmayan başka bir telefondan fotoğraf paylaşımı bile yapılamıyor. Bu büyük bir sorun olacağı için iTunes adlı uygulamayı geliştirip müzik yüklemenizi sağlayabiliyor ve bilgisayarınıza Apple’ın gerekli programlarını yükleyip fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz fakat bu sizi bayağı uğraştıracağına eminim.

 

Android Hakkında Merak Edilen

 

Telefon veya tabletlerde aynı özelliklere sahip ios ve Android’i performans ve donma açısından test etsek android bazen donmalar olabilir. Bunun nedeni iOS menü arayüzü kullandığı ve android’in ise arkada çalışan programların her an sizi yavaşlatabilmesidir.

Genel olarak olay bundan ibaret ios dışa kapalılık üzerine Android ise dışa kapalı değildir tercih tamamen size kalmış.

Samsung Galaxy Tab 3 İnceleme

Bügün sizler için Galaxy Tab 7 3.0 ‘ı inceledik. Öncelikle şunu söylemek gerekiyor diğer tabletler size biraz büyük, taşıması zor geliyorsa bu tablet tamda size göre. Neyse cihazın boyutlarını bir kenara bırakıp birazda performansından konuşalım.

-Çift çekirdekli 1.2 GHz’lik diğer modellerden biraz düşük Marvell PXA986 işlemcisi olsada performans açısından geride kalacağını zannetmiyorum

8 gb lık depolama alanı mevcut. Bu size az gelebilir fakat sd kart ile depolamayı arttırabilirsiz

-İnternete bağlanmak içinde wifi veya 3g fonksiyonlarıda var

 

Samsung Galaxy Tab 3.

 

-Bluetooth 3.0 modülü bulunduğu için fare veya klavye vb aparatlar rahatlıkla bağlayabilirsiz

-Video ve fotoğraf için arkada ve önce olmak üzere iki adet kamerası bulunuyor fakat bunlardan hd kalitesi beklemek biraz abartı olur ama normal düzey denebiliecek kadar da iyi çekim yapabiliyor. Ön kamera 2 arka kamera ise 3 megapiksel çekebiliyor

-Ekran çözünürlüğüne gelirsek 1024 x 600 piksellik bir çözünürlüğe sahip olması biraz üzücü ama her açıdan ekran net görünebilir.

Android 4.1 işletim sistemi var. Şuan piyasada 5.0 lar varken evet doğru bu biraz düşük kalabilir.

 

Özetlemek gerekirse Samsung Galaxy Tab 3 7.0 inceliği hafifliği taşımada rahatlık açısından gayet kullanışlı bir tablet. Fakat ekranın orta seviye olması bitek üzücü nokta onun dışında şarzının gayet uzun süre dayanması ek olarak 3g ile kullanım artı yönleri diyebiliriz

 

Sony Xperia Tablet Z İncelemesi

Günümüzde yanımızdan ayıramadığımız telefon ve tabletlerde aranan en büyük özelliklerden biride artık suya dayanıklı olma özelliği. Çünkü tatilde tabletimize su değmesin diye az uğraşmıyoruz veya yağmur yağarken tableti daha iyi nasıl üstünü örterim diye düşünür olduk. Sony Xperia Tablet Z sizi bu dertten kurtarıyor. Suya dayanıklı tablet olma özelliğini taşıyan Sony Xperia Tablet Z ile havuza bile artık girebilirsiniz

Yanlızca 6.9 mm kalınlığa sahip olması 266 x 172 x 6.9 mm.’lik ebatlara sahip olması ve 495 g ağırlıkta olması onu 10.1 inç lik tabletler arasında göze çarpan özellikleri arasına koyuyor.

Ön taraf camdan ibaret arka ise plastikten ve bu sizin onu daha rahat kavraya bilmenizi sağlıyor aslında bi nevi Xperia z nin büyütülmüş hali diyebiliriz. Büyük olmasına rağmen en az onun kadar da sağlam.

Sony logosunun yeni yerini görebilirsiniz ve onunla birlikte ışık sensörü de aynı yere konumlandırılmış. Önde 2.2 megapiksellik bir kamerası bulunuyor ve kapağın her kısmı su almasın diye titizlikle kapatıldığını elinize aldığıınız an hissedebileceğinizden eminim.

Sony Xperia Tablet Z de iki adet üste ve iki adet altta olmak üzere toplam dört tane hoparlör bulunmakta. Bu dört hoparlör sizi müzik zevkinizden mahrum bırakmayacağına eminim

Güncellemelerle birlikte Android 4.2.2 sürümünü kullanabilirsiniz. Ve cihazda kızıl ötesi sensör bulunduğu için birçok TV, Blu-ray oynatıcı vb cihazları uzaktan rahatlılkla kullanabilirsiz. Bu sensör sayesinde tabletiniz bi nevi kumada görevinide görebiliyor.

Sony Xperia Tablet Z 1.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 yongaset ve 2 gb ram içeriyor bu size oyunlarda baya rahatlatacaktır. 16 gb hafızası bulanması size az gelebilir fakat 64 gb ye kadar micro sd kart destekleye biliyor. Bu sayede tablete takacağınız 16 veya 32 gb micro sd kart sizi hafıza derdinde kurtaracaktır.

Antutu meraklıları için Antutu puanı 20.000 in üzerinde diyebilirim. Aspalt 7, Mortal compat gibi oyunları oynadım aşırı iyi diyemem ama normal denecek seviye oyunları oynayabildim.

Sony Xperia Tablet’in 6000 mAh pili katologlarda 1270 saate kadar bekleme ve 110 saate kadar müzik dinlenebilir imkanı sunduğunu söylüyordu fakat bunlar gerçekten biraz uzak dersem yalan olmaz. Çünkü arkada çalışan programlar, ekranın ışık süreleri ve en önemlisi wifi ve 3g işlevleri açık olduğu sürece şarzınız size fazla dayanmayabilir.

Asus Google Nexus 7 incelemesi

Nexus 7 diğer modelinden ayrılmak için Nexus 7 2013 adı altında da konuşulabiliyor ve önceki sürümünden daha hafif ve ince. Çantanıza koyup her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir tablet fakat ekranı için bir jelatin alsanız gayet iyi olur. Çünkü ekranı ve arka kapağı darbelere karşı pekte dayanıklı değil.

Özelliklerine gelecek olursak, Android’in en saf hali olan Android 4.3 kullanıyor. Bluetooth 4.0, OpenGL ES 3.0, geliştirilmiş DRM kodlama kullanmasıda kendini öne çıkaran bir diğer özelliği

Oyun, program performansına geldiğimizde ise sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. 1.5GHz dört çekirdekli Krait işlemci, Qualcomm Snapdragon S4 Pro yonga seti ve daha da önemlisi 2 gb ram işinizi görecektir. Menü geçişleri, ram temizleme gibi ara uygulamalarda pek nadir donduğu söylenebilir.

Web tarayıcısına gelirsek internetinizi adeta sömürüyor ama bi o kadarda hızına hayran kaldım diyebilirim. Başka cihazlarda yaptığım masaüstü sitesi şeklinde internette dolaşmayı bu cihaz üzerinde de yaptım ve diğer cihazlara göre fazlasıyla iyi sonuç verdi. Ekranın 7 inç olmasına rağman birçok internet sitesinde yakınlaştırma bile yapmadan okumada bir sorun çıkmadı.

Üste belirttiğim gibi Nexus 7 internetinizi fazlasıyla harcıyor ama bunun sonucunda size istediğiniz kitapları okumayı ve filmleri kaliteli bir şekilde okumayı hızlı bir şekilde olanak sağlıyor.

Google Nexus .7

 

Dikkatimi çeken diğer özelliği ise ses kalitesi. Tabi bunu youtube den açılan müziklerden ziyade Google’ın Debble adındaki tanıtım videosunda görebilirsiz.

Kamerasına gelecek olursak pekte iç açıcı konuşamam. Sadece fazla çekmemenizi öneririm ama diğer büyük tabletlerin aksine boyutundan dolayı fotoğraf çekmeniz abes kaçmayacaktır. 1.2MP‘lik bir ön ve 5MP‘lik arka kamerası var. Yeni gelen bir özelliğide ekrana dokunarak fotoğraf çekmeniz artık mümkün.

3.950mAh bir pile sahip ancak kullanmakla bitmiyor diyebilirim. Ekranının küçük olması ve işlemcinin az pil harcıyor olması avantajları.

Depolama alanının büyük bir kısmı harcanmış olarak geliyor olması kötü ve 64 gb lik modeli yok eğer bol bol film, müzik indirir atarım diyorsanız yanılıyorsunuz.

Android Tablet Seçmenin Püf’leri

Hangi Marka Android Tablet Seçmeliyim ?

 

Android tablet almayı planlıyorsanız, oldukça fazla seçeneğiniz mevcut. Her yıl markaların birçok model tableti çıkmakta ve siz kendinize en uygun olanı belirleyip almalısınız.

Android tabletlere rakip olarak Apple grubunun 10 inç ekran boyutunda iPad Air ve 8 inç ekran boyutundaki iPad Mini seçeneği mevcut. Android tarafında ise bu sayı oldukça fazladır ve seçeneklerimiz sınırsızdır bir nevi.

Tabletler günümüz ihtiyaçlarının bir çok kısmını karşılayabilmektedir. Tablet fiyatları ortalamanın biraz üstünde oldukları düşünülünce, hangi tableti almalıyım sorusunda şunları düşünmek gerekir.

 

tablet modelleri

 

Android Tablet Seçmenin Püf’lerini sıralamak gerekirse ;

  • Tablet ihtiyacım
    • İş için
    • Eğlence için
  • Tablet kullanımım daha çok
    • Film izlemek
    • Web sayfalarında dolaşmak
    • Sosyal ağlarda gezinme
    • Oyun oynamak
  • Tablette klavye ihtiyacım olacak mı ?
  • Tablet ihtiyacımın nedeni tam olarak nedir ?

 

 

Bu soruları kendinize sorarak, temelde hangi tip tablete ihtiyacınız olduğunu daha iyi bulursunuz. Bu sayede bütçenizden ayırdığınız para da boşa gitmemiş olur ve tam anlamıyla kendinize uygun olan tableti satın almış olursunuz.Hangi donanım ve yazılıma ihtiyaç duyacağınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

 

 

tablet seçimi

 

 

  1. Tablet ekranı büyük olması oyun açısından da etkilidir, çizim vs yapmak için de idealdir.
  2. Oyun oynamak için alınan tabletlerde GPU oldukça önemlidir, sağlam bir GPU sahibi Android tablet sizin işinizi görecektir.
  3. Androidi kurcalamayı isteyenlerdenseniz bootloader kilidi açık bir tablet seçebilirsiniz.
  4. Bağlantı seçenekleri olarak : Ev içinde kullanılacaksa 3G/4G bağlantısına ihtiyacınız yok. Normal Wi-fi bağlantısı yeterli olacaktır. Dış alanda da kullanmak istiyorsanız sim girişli bir tablet tercih etmeniz gerekiyor.
  5. Tabletten film izlemek isteyenler ve oyun severler için ekran çözünürlüğü yeterli seviyede olmalı. Full HD 1080p çözünürlükteki bir tablet bunu karşılayabilir.
  6. Web sayfalarında dolaşmak size yetiyorsa tek çekirdekli işlemci yeterli olur. Onun dışında tek çekirdekli işlemciler artık tercih edilmiyor.

 

Tablet için klavye yada kalem gerekli mi ? yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Sony Xperia Z5 Ultra Tablet Duyurusu

Japon Teknoloji devi Sony yeni Xperia modellerini tanıttı. Gelen bilgilere göre Xperia Z5 Ultra modelini yakın zamanda duyuracak. Berlindeki IFA 2015 fuarında Sony’in amiral gemileri Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium tanıtımları yapıldı.

 

Sony yeni modelleri tanıttıktan hemen sonra haberler yayılmaya başladı. IFA 2015’te tanıtılan amiral modellerden sonra gelecek sene için yepyeni bir Xperia modeli olacağını ve isminin Xperia Z5 Ultra olacağının bilgisini veriyor.

 

Sony Xperia Z5 Ultra İşlemcisi

 

Sony Xperia Z5 Ultra‘nın işlemcisi Snapdragon 810’a göre yaklaşık iki kat daha az güç tüketen ve çok daha performanslı olan Snapdragon 820 işlemciyle birlikte piyasaya 2016 yılının Mart ayında çıkacağı idda ediliyor.

 

 

Galaxy Note 5 Şekilleniyor

Samsung’un bütün riskleri göze alarak çıkardığı phablet modeli Galaxy Note serisinin büyük merakla beklenen en son üyesi Note 5 için yeni bilgiler yavaş yavaş gelmekte.

Son çıkan haberlerde Note 5 ile ilgili USB Type-C kullanacağı UFS Bellek ve üyük bir bataryayla geleceği söylenmişti.

 

Galaxy Note 5 Şekilleniyor

 

Şimdilerde çıkan haberlerde Samsung’un en son çıkardığı amiral gemileri olan Samsung S6 ve S6 Edge’de çıkmadan önce tasarımların ortaya çıkan kılıflarla belli olduğu durum söz konusu.

Büyük bir kılıf üreticisinin Note 5 için hazırladığı kılıf render görüntüleri Note 5 tasarımı hakkında bilgiler veriyor. Resimlerde göreceğiniz üzere tasarım son amiral gemisi Galaxy S6’dan büyük ilham alıyor. Aşağıda bahsedilen o görüntüleri inceleyebilirsiniz.

Note 5 resim 4

 

Note 5 resim 3

Note 5 resim 2

Note 5 resim 1

 

 

Ipad Dns Değiştirme Resimli

Ipad sahibisiniz ve birçok siteye erişimde sıkıntı yaşıyorsunuz. Son zamanlarda yasaklamalar ve kısıtlamalar yüzünden birçok siteye erişim sağlanamamakta. Ipad Dns değiştirme nasıl olur ona değinelim. Dns değiştirme işlemi bittiğinde rahatlıkla istediğiniz sitelerde gezinebilirsiniz.

 

ipad dns ayarları

 

İlk önce iPad ana ekranındaki simgelerden ayarlar simgesini bulup tıklıyoruz. Ayarlara tıklayarak ayarlar menüsüne girdiğimizde Wi-Fi bağlantınızı da görebileceğiniz bir kısım göreceksiniz. Wi-Fi menüsüne girdiğinizde bağlantınızın isminin yanında mavi renkli bir information kısaltması olan (i) harfini göreceksiniz. Bu i harfine tıkladığınızda bağlantınızla ilgili detaylı ayarları yapabileceğiniz menüye görürsünüz. Bu menünün alt tarafına doğru indiğinizde DNS kısmını görürsünüz. İşte bu kısma tercih ettiğiniz DNS sunucularını girerek DNS ayarlarınızı değiştirmiş olursunuz. Burada bilmeniz gereken bir detay ise şudur. Bilgisayarınızda DNS değiştirme işlemi yaparken iki farklı ip alt alta yazılıyor, örneğin Google DNS lerinden üst kısma 8.8.8.8 alt satıra da 8.8.4.4 yazıyoruz. Ancak iPad’te DNS gireceğimiz kısım tek satırdan oluşuyor bu yüzden bu kısma DNS girerken aralarına virgül koymamız gerekiyor. O da şu şekilde oluyor;  ‘8.8.8.8, 8.8.4.4’ . Bu şekilde işleminizi yaptıktan sonra artık iPad ilede yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.

 

 

ipad dns değiştirme

 

Ayarlar bölümünden Wi-Fi seçeneğini seç. Bağlandığınız ağın sağındaki ok işaretine tıkla.

 

ipad dns ayarlarını değiştirmek

 

Açılan pencereden DHCP içinden DNS tıkla.

 

ipad dns ayarı değiştirme

 

 

iPad’te DNS gireceğimiz kısım tek satırdan oluşuyor bu yüzden bu kısma DNS girerken aralarına virgül koymamız gerekiyor. O da şu şekilde oluyor;  ‘8.8.8.8, 8.8.4.4’ . Bu şekilde işleminizi yaptıktan sonra artık iPad ilede yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.