Şimdi sizler için hazırladığım android hakkında bilmeniz gerekenler ve merak ettiklerinizi paylaşacağım. Eğer elinizde Android‘li bir telefon yada tablet varsa onu tamamen kişiselleştirebilir emrinize amade yapabilirsiniz. İOS ve Windows Phone‘da bunu yapmanız imkansız desek yeridir. O yüzden Android için her ne kadar casus işlemci denilsede kişiselleştirme açısından avantaja dönüşebiliyor. Android’li bir telefon aldınız ve nasıl kullanacağınızı yada neler yapacağınızı anlamış değilseniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Android sürümlerini duymuşsunuzdur. Bunlar 2.2 de olabilir 5.0 ‘da bu şu anlama geliyor sizin kullandığınız modelin gelişmişlik seviyesine göre Android de yüksek olacak ve oyunları yada uygulamaları kaldırabilecektir.
Android’i ilk eline alan ve hemen kulaktan duyma Google Play‘e girip birşeyler indireyim diyebilir. Fakat Google Play’a girdiği an Gmail hesap açmasını isteyecektir. Evet Gmail hesabınız olmasdan uygulama yada birçok işlevi kullanamazsınız. Gmail bir nevi yedeklemede olarak düşünebilir. Telefonunuz kaybolsa bile yerini bulmada ve başka bir cihazda giriş yaparak eski programlarınızı görüp tekrar yükleyebilirsiniz.
Bazı Android’li telefonun alt kısımlarında düğmeler yerine Android’in içine gömülü ekranı açtığımız an beliren tuşları görebiliriz. Bu tuşlar arama esnasında telefonu açma, uygulamadan çıkma, geri gelme ve önbellek temizleme gibi işlevleri yapabilir. Ön bellek konusu açılmışken Android’de açtığınız uygulamaları Ram denilen geçici belleğe kayıt eden bir sistem kullanmakta. Bu sizin aynı programa veya oyuna daha hızlı girmenizi sağlayacaktır fakat bir süre sonra bu telefonunuzu yavaşlatıp yeni bir program açarken gereğinden fazla beklemenize neden olacaktır.
Android’i kişileştirmede de bir sınır var tabi eğer baştan aşağı herşeyi kişileştirmek isterseniz telefona root adı verilen işlemi yapmanız gerekiyor. Fakat bu işlemi yapmak telefonu garanti kapsamından çıkaracaktır.