Hangi CMS Sistemini Seçmeliyim? Hangi CMS Daha İyi ?

cms sistemleri

Hangi CMS Sistemini Seçmeliyim? Hangi CMS Daha İyi ?

Son zamanlar da CMS yani Content Management System sistemleri sayesinde programlama bilmeksizin site sahibi olan kişiler sayesinde sanal ortam daki site sayısı bir hayli arttı. Bu durum da yeni web site açmak isteyen kişiler hangi CMS yi kullanmak konusunda fikir sahibi olmamaları sebebiyle yanlış seçim yapabilmekteler.Makale yönetim sistemi anlamına gelen CMS, websitelerinde makalelerinizi kolayca yönetmenizi sağlayan scriptlerdir. Sadece düz metin değil, ayrıca resim, müzik, video ve diğer görsellere de yer vermenizi sağlamaktadırlar. Mevcut olan CMS sistemlerini inceleyelim

 

  • WordPress

 

wordpress cms

Dünya’nın en populer içerik yönetim sistemlerinden biridir. Kullanımı ve yönetimi oldukça basittir.Bu basitlik onu çeşitli konularda kısıtlayabildiğinden dolayı bir blog sistemi olmaktan öteye geçememiştir.Elbette wordpress kullanarak eticaret vs. portalları piyasada mevcut.Ancak bu sitelerde özel eklentiler yazılması gerektiğinden dolayı CMS mantığından uzaklaşmış oluyoruz.

Kısacası projeniz bir blog sistemi üzerinde olacaksa wordpress ‘i rahatlıkla önerebiliriz.Ancak daha komplike çalışmalar için yazının devamını okumanızı tavsiye ederim.

 

  • Joomla

 

joomla cms

WordPress de yapılan tüm işlemleri yapmak mümkündür.Ancak wordpress den birkaç tık daha esnek ve gelişmiştir.Tabiki dez avantajları da yok değil.Bunlardan bazılarını sayacak olursak , eklentilerin çoğu ücretli olması,fazla esnek olmaması , kaynak ve güvenlik problemleri çıkarması vs. vs.

 

  • Drupal

drupal cms

Yukarıdaki 2 sistemin yaptıklarını ve yapamadıklarını tümüyle icraa edebilen bir sistemdir.Yüksek güvenlikli, esnek ve geliştirilebilir yapısıyla cezbediyor. Binlerce eklentiye sahip olması ve bunlarında ücretsiz olması inanları kendisine çekiyor. Bir blog, eticaret,portal,forum sitesi,firma sitesi vs. hertürlü projeyi yapmak mümkündür.

Elbette bu sisteminde bir dez avantajı olabilir.Bu dezavantaj ise bu kadar esnek sistem olmasından kaynaklansa gerek ilk başlayanlar için oldukça karmaşıktır. Bu karmaşıklık zamanla sizi eşsiz bir yolculuğa çıkaracağını da unutmamanız gerekir.

Drupal kesinlikle tavsiye edilebilecek bir sistemdir.

 

  • SilverStripe CMS

SilverStripe CMS

SilverStripe CMS web sitesi kurmak için bulunmaz bir hazine olarak adlandırılmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de, sadece wab sayfası oluşturmak ile kalmıyor, aynı zamanda intranet ve web uygulamaları da hazırlayabiliyor. Genellikle devlet siteleri ve para kazanma derdi olmayan vakıf ve dernekler de bu sistemi kullanmaktadırlar.

PhP5 tabanlı programcılık üzerine framework alarak oluşturulduğundan ve açık kaynak kodlu yapıya sahip olduğundan dolayı, gelişmiş kullanıcılar tarafından çok daha yüksek seviyelere çıkarılabileceğini söyleyebiliriz.

 

  • Frog CMS

frog cms

Elegant bir ara yüz istiyorsanız, daha esnek bir yapıya ihtiyaç duyuyorsanız, Frog CMS işinize bir hayli yarayacak. Ruby rails application denilen sistem üzerinde oluşturula Kurbağa sistemi, PHP5, web-server, Apache, MySQL gibi elementlere gereksinim duymaktadır.PHP biliyorsanız eğer, bu sistem diğer blog sistemlerinden esnekliğinden dolayı daha öne çıkacaktır.

 

  • Cushy CMS

cushy cms

En iyi bedava CMS makale düzenleme sistemleri arasında yer almaktadır. Az kapladığı alan ile hafif bir dosya ağırlığına sahiptir. CuschyCMS’in diğer CMS sistemlerinden farkı hiçbir programcılık bilgisine, hiçbir sunucu gereksinimine gerek duymamaktadır. Sadece FTP üzerinden dosyaları düzenleyebiliyorsunuz. Web developer rüyası da diyebiliriz.

 

  • MODX

modx cms

En iyi CMS platform 2014 diyebiliriz. Ajax, XHTML/CSS sitesi olarak adlandırılan MODX, kişisel CSS kodları ile güçlü bir diyaznı da beraberinde getirmektedir. Aynı zamanda API sağlayıcıları ile de iyi bileşimler sağlayan MODX sizlere iyi bir blog hediye edecektir. Responsive HTML5 websiteleri kurmak veya mobil CMS sistemleri ile Android yada iOSuygulamaları çalıştırmak istiyorsanız, hiç vakit kaybetmeden bu bedava açık kaynak kodlu CMS sistemini kullanmaya başlayınız.

  • dot CMS

dot cms

Görünümde karmaşık bir CMS sistemi gibi görünse de, j2ee development işini çocuk oyuncağı kıvamına getimeyi başarmıştır. Farklı kanallı web siteleri yapmak için birebir olan bu harika makale aracı ile web sayfalarını birbirlerine düzgün bir mimari ile bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda interaktif, çok kanallı web siteleri yapmayı da başarabileceksiniz.

  • Contao

contao cms

Yüksek güvenlikli CMS sistemleri arasında baş sıralarda yer alan Contao ile sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. SEO için optimize edilmiş sistemi ile artık fazla uğraşmanıza yada gereksiz kod ayıklamanıza gerek kalmayacak. CSS framework, canlı güncelleştirmeler, kullanışlı modüller, bileşenler, topluluk ve daha bir çok özellik ile en popüler web site tabanını oluşturan scriptler arasına girmeyi başarmıştır.

  •  Radiant

radiant cms

Snippet arayüzleri ile artık küçük bir takımın nasıl büyük işler başarabileceğinin adeta kanıtı durumundadırlar. Extension ve plugin seçenekleriyle bir blog yöneticisinin her istediğine karşılık verebilmektedir. MIT lisansı ile hem şirket kullanımları hem de özel kullanımlar için tamamen ücretsizdir.

  • Expression Engine

Expression Engine cms

Bu bir blog sisteminden çok, elinizdeki makaleleri yada dışarıdan aldığınız makaleleri düzene sokmaya yarayan bir sistemdir. Örneğin, binlerce kişi size makale gönderiyorsa, bunu ExpressionEngine sayesinde kolaylıkla izleyebilir, raporlayabilir ve düzene sokabilirsiniz. Yazarlarınız ve sizin aranızdaki sağlam bir köprü durumundadır.

  • Contcrete5

    concrete5 cms

 

Basit yazı bloğu oluşturmak için en iyi enstrümanlardan bir tanesidir. 2014 CMS sistemleri arasında kendisini hemen belli eden Concrete5 ile hem intranet hem de extranet olarak çalışabilirsiniz. Gelişmiş temaları ile adete kullanıcılarına altın hizmetler sunan bu script sayesinde güçlü bir destek hattına da sahip olabileceksiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top