Minyatür Güneş Sisteminin Keşfi

Minyatür Güneş Sisteminin Keşfi

Minyatür Güneş Sisteminin Keşfi

İngiliz bilim insanları, Güneş sisteminin minyatür bir versiyonu sayılan çok eski bir sistem keşfettiklerini açıkladı. BBC’nin haberine göre, Kepler teleskobunun verilerini inceleyen Birmingham Üniversitesi’nde görevli bilim adamları, çekim etkisinde beş gezegen bulunan bir yıldızın varlığını ortaya çıkardı.

 

Yeni Güneş Sisteminin Keşfi

 

Dünya’dan 2.5 Kat Daha Yaşlı

Haberde, 117 ışık yılı uzaklıktaki bu güneş sisteminin 11,2 milyar yıl önce oluştuğu, Kepler-444 adı verilen yıldız ve gezegenlerinin Dünya’dan iki buçuk kat daha yaşlı olduğu kaydedildi.

 

10 GÜNDE YÖRÜNGEYİ TAMAMLIYORLAR

Bilim adamları, büyüklükleri Merkür ve Venüs arasında değişen beş gezegenin yıldız etrafındaki dönüşlerini, “Dünya’nın 10 gününe eşdeğer sürede tamamladıklarını” açıkladı.

 

Minyatür Güneş Sistemi

 

Galaksideki Antik Yaşama Işık Olabilir

Keşif ekibinde yer alan Tiago Campante, türünün bilinen eski bir örneği olan güneş sistemin, “galaksideki antik yaşamı” aydınlatabileceğini söyledi.Campante, gezegenlerin yıldıza olan uzaklıkları göz önünde bulundurulduğunda yaşam olasılığının ortadan kalktığını ifade ederken, keşfin Dünya büyüklüğündeki gezegenlerin benzer bir antik yıldızın etrafında dönüyor olabileceğini gösterdiğine dikkati çekti.Keşif, ayrıca evrenin bilinen 13,8 milyar yıllık tarihinin büyük bölümünde Dünya’ya benzer gezegenlerin var olduğu anlamına geliyor. Kepler teleskobuyla 2009 yılından bu yana çok sayı gezegen keşfedildi.

 

Minyatür Güneş Sisteminin Keşfi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top